Előzd meg a bajt - Ezek a leggyakoribb nyári balesetek

Vakáció baleset utazás Nyár nyaralás2016 nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyár, vakáció, önfeledt szórakozás, no meg a tipikus turistabalesetek. Ne hagyd, hogy a felelőtlenség megkeserítse a kikapcsolódást, inkább előzd meg a bajt. Mutatjuk, hogyan védd ki a leggyakoribb nyári baleseteket. 

Ételmérgezés

Sokan elfelejtik, hogy a nagy melegben bizony gyorsabban romlanak az ételek, és ha nem vigyázol, a tojásból készült ételek - például a sütemények vagy a fagylaltok - könnyen okozhatnak ételmérgezést vagy akár szalmonellát. Figyelj rá, hogy csak friss árut vásárolj, és ha szalmonella gyanúja merülne fel, irány az orvos!

Forrás: giphy.com

Fertőzésveszély

Távoli, egzotikus országokba látogatva különböző fertőzések is leselkedhetnek az emberre. Ha nem szeretnéd, hogy a vakációd hányással és hasmenéssel teljen, kerüld a csapvíz fogyasztását és ne vásárolj bizonytalan eredetű ételeket vagy nyers gyümölcsöt. A gyerkőcök pedig jól véssék az eszükbe, hogy a medence vagy a tavak, folyók vize nem azért van, hogy megigyák.

Forrás: Dreamstime

Vízi balesetek

Minden évben felhívják a figyelmet a vízi balesetekre, de sajnos még így is minden évben történnek tragédiák. Ha vízparton nyaraltok, elengedhetetlen, hogy a gyerekeken legyen életkoruknak és úszástudásuknak megfelelő védőfelszerelés. És azt sem lehet elégszer hangsúlyozni - mind gyerekekre, mind felnőttekre nézve -, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon a hideg vízbe, és hogy az esetleges viharjelzéseket tessék figyelembe venni.

Forrás: giphy.com

Napozás

Napozni jó, napozni kell, de csak módjával! A déli órákban jó, ha egyáltalán nem tartózkodsz a tűző napon, gyerekek esetében pedig az sem árt, hogy még a nyári séta alkalmával is védve van a fejecskéjük egy sapkával vagy fejkendővel. A tűző napsugarak nemcsak a leégés miatt ártalmasak, hanem mert könnyen kaphatsz akár napszúrást is.

Forrás: Dreamstime

Kiszáradás

A strandon a játék hevében, vagy homokvárépítés közben gyakran elfeledkezik az ember a megfelelő folyadékbevitelről, pedig a forróságban igen gyakori veszélyforrás a kiszáradás. Nagyon fontos, hogy nyáron megfelelő mennyiségű folyadékot fogyassz, ez lehet akár három liter is naponta.

Forrás: Youtube

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.