Mozgasd meg az agytekervényeidet játékos feladatokkal

játék demencia okostelefon AH2016 mobil app
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A játék csak gyerekeknek való? Ugyan már! Az alábbiakban összeszedtünk öt olyan logikai játékot, amiket felnőttek és gyerekek egyaránt élvezhetnek. Dolgoztasd meg az agytekervényeidet játék közben!

Candy Crush Saga

Az egyik – ha nem a – legnépszerűbb zuhatagjáték, amelynek lényege, hogy a képernyőn különféle figurák helyezkednek el, amiket úgy kell cserélgetni, párosítani, hogy három vagy annál több azonos színű elem egymás mellé kerüljön. Ez a logikai játék nemcsak a memóriát fejleszti, de az agytekervényeidet is megmozgatja. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakozást nyújt.

Forrás: Google Play

2048

A játék lényege, hogy egy 4x4-es négyzetben úgy kell tologatni a számokat, hogy a 2 hatványai végül 2048-at adjanak ki. Az egész hálót mozgatjuk négy irányba, a mozgatásokkal az azonos értékek összecsúsznak és összeadódnak. Nem könnyű feladat elérni a célt, és az ember hamar függővé válik (jó értelemben).

Forrás: Dreamstime, Google Play

Játszva segíthetsz a demencia legyőzésében!

Te is segíthetsz, játssz a jó ügyért! Teszteld memóriádat és tájékozódási készségedet, fejleszd motorikus képességeidet a Telekom ingyenes mobiljátékával, hogy a kutatók a te eredményeidet is felhasználhassák a demencia kutatásában. A kezdeményezésről további információkat itt olvashatsz!

Hidden Object

A Muhari Nikoletta által megtervezett tárgykeresős játékban nyolc pályán kell időre megtalálnunk az elrejtett dolgokat. Minden sikeres keresésért csillagot kapunk, egy bizonyos számú csillag megléte után pedig nyílik a következő pálya. Ezzel a játékkal a megfigyelőképességedet is próbára teheted.

Forrás: Google Play

Freeze!

A Freeze! egy igen lebilincselő labirintusjáték, ahol egy kis szemecskét kell kijuttatnod a fogságból, az egyre bonyolultabb pályákon keresztül. A hangulata kicsit sötét, de maga a játék igazán magával ragadó.

Forrás: Dreamstime, Google Play

Cross Fingers

A feladat: különböző nehézségi szinteken kell a különféle faalakzatokat a megadott helyekre pakolnod. A névadás onnan jön, hogy néha egyszerre több ujjadat is használnod kell, hogy ki tudd rakni a képet.

Forrás: Dreamstime, Google Play

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.