Roberto konyhája: Lepd meg a legkisebbeket cuki falatokkal!

Forrás: Roberto konyhája -
gyereknap tojáskrém gyerekek játék 2016 szendvics
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik a gyereknap! Lepd meg a lurkókat mókás finom falatokkal, Rostás Róbert, a Life.hu séfje mutatja, hogyan csináld!

Hozzávalók:

  • 500 g szeletelt rozskenyér
  • 8 db tojás
  • 250 g túró
  • 3 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só
Forrás: Roberto konyhája

Díszítés:

  • kis csemegeuborka
  • paprikával töltött fekete olívabogyó
  • paprikával töltött zöld olívabogyó
  • 1 nagyobb darab friss répa
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • kevés saláta és petrezselyemzöld
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • bármilyen felvágott

A tojáskrém elkészítése:

Főzzük keményre a 8 db tojást, és hideg folyóvíz alatt hűtsük le teljesen hidegre. Pucoljuk meg, és a felét rakjuk tálba, a másik felét rakjuk félre díszíteni a szendvicsek szemeihez. Adjuk a tálban lévő tojásokhoz a tejfölt, a túrót és a sót. Majd alaposan törjük össze villával, vagy ha módunkban áll, végezhetjük konyhai aprítógéppel is ezt a folyamatot. Én is így készítettem, gyors, és nem koszolunk sok edényt.

Forrás: Roberto konyhája

A díszítés a mi kreativitásunkon múlik: amint elkezdi az ember, azonnal jönnek a saját ötletek. A kaliforniai paprika csúcsából készítettem el az egyik szendvics ívesen szép száját, nem volt sok dolgom, csak levágni két csücsköt a paprika hegyéről, úgy, hogy egyben hagyom. A bajszos figura is adta magát, csak szelni kellett tovább a paprikát. Olívabogyóból van mindegyiknek a szeme, nagyon egyszerű, és a miniuborka sem került sokba az orrnak, hogy még emberibb legyen a szendvics. A szeletelt tojásszemek pedig nagyon viccesek, a burgonyahámozóval vékony csíkokat szeleteltem a répából, így lett az egyik szendvicsnek vicces szemöldöke.

Lehet még csinálni salátákból fület vagy vicces hajat, a répa nekem még erre is nagyon jó szolgálatot tett. Nemcsak a gyerekeknek szórakoztató ez, hanem nekünk is. Én nagyon jót mulattam, és széppé tette a szombatom, szép időben fotózhattam a teraszon. Nekem a párom kapta meg másnap reggelire ezeket a szendvicseket, azonnal elmosolyodott, amikor meglátta. Hát, ha még egy gyerek kapja, talán még meg is eszi?!

Roberto konyhája: Házi csokis kekszhttp://www.life.hu/csalad/20160523-rostas-robert-a-life-hu-sefje-hazi-csokis-kekszet-keszit.htmlSok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. CsaládOrigoRoberto konyhája: oldalas tandori pácbanhttp://www.life.hu/csalad/20160515-rostas-robert-a-life-hu-sefje-oldalas-tandorit-keszit-pacban.htmlIlyen ízekkel lehet igazán megszerettetni az indiai konyhát a családdal! Kápráztasd el szeretteidet Roberto legújabb finomságával: készíts oldalast tandori pácban. Család--Roberto konyhája: Vega arancinihttp://www.life.hu/csalad/20160509-rostas-robert-a-life-hu-sefje-vega-arancinit-keszit.htmlKi mondta, hogy hús nélkül nem lehet isteni finomságokat készíteni? Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy vega ínyencséget hozott el nektek, próbáljátok ki ti is! Család--Roberto konyhája: gyömbéres-kurkumás csirkeleveshttp://www.life.hu/csalad/20160425-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gyomberes-kurkumas-csirkelevest-keszit.htmlKicsit pikáns, kicsit egzotikus, és ezen a hűvös tavaszi napon melegséget csempész a lelkedbe. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal gyömbéres-kurkumás csirkeleves receptet hozott nektek. Család--Roberto konyhája: Mozzarellával töltött padlizsántáskahttp://www.life.hu/csalad/20160222-roberto-konyhaja-mozzarellaval-toltott-padlizsan-taska.htmlA hét nagyon lazán indulhat, ha egy ilyen könnyed étellel leped meg magad a hétvégi dőzsölés után. Kicsit megidézi majd a nyári grillpartikat, és ha van kedved, egy szelet mustáros tarját is süthetsz mellé. Család--Roberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.