Isteni és egyszerű - Készíts túrófánkot

Forrás: Dreamstime -
ebéd túrófánk recept család étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pofonegyszerű elkészíteni, és nagyon finom. Ha kipróbálod, könnyen lehet, hogy állandó szereplője lesz a családi ebédeknek.

Hozzávalók (2-4 személyre):

  • 25 dkg túró
  • 4 db egész tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • baracklekvár, porcukor a tálaláshoz
Forrás: Dreamstime

Elkészítés:

Alaposan keverd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, majd 10 percig pihentesd a tésztát. Ezalatt serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Fontos, hogy legalább kétujjnyi legyen az olaj, különben a fánkok nem tudnak - maguktól - megfordulni benne. Két, vízbe mártott evőkanál segítségével a masszából szaggasd a forró olajba a fánkokat. Figyelj arra, hogy fél evőkanálnál nagyobbat ne szaggass, mert akkor túl nagyra dagadnak a fánkok, és nem fordulnak meg maguktól.

Ne tegyél egyszerre többet az edénybe, mivel a fánkok megdagadnak, és nem lesz helyük. Ha szükséges, vagyis nem fordultak meg maguktól, akkor néhányszor fordítsd meg a fánkokat, és körülbelül 4-5 perc alatt süsd aranybarnára őket. Ha kész, papírtörlőn jól csepegtesd le, és baracklekvárral vagy porcukorral meghintve tálald.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.