A természetes úton való szülés szépsége és fájdalma – Őszinte fotósorozat

Forrás: Gabriel Gomes -
Brazília fotósorozat természetes szülés otthon császármetszés kislány fájdalom szépség érkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy brazil újságíró képekkel dokumentálta végig kislánya érkezését egészen az első fájdalom pillanatától a megszületéséig.

Gustavo Gomes és párja, Priscila egyetértettek abban, hogy azt szeretnék, ha otthon jönne világra a kislányuk.

Forrás: Gustavo Gomes

Brazíliában ugyanis a legmagasabb a császárral született gyermekek aránya: a közegészségügyben a gyerekek 50%-a, a magánkórházakban 87%-a születik meg ezzel a módszerrel, miközben az Egészségügyi Világszervezet szerint 15% alatti arány lenne az elfogadott.

Gomes, aki végigdokumentálta a vajúdást és a szülés minden pillanatát, elmondása szerint ezzel a fotósorozattal akarja felhívni a figyelmet arra: a fájdalmak ellenére nincs szebb a világon a természetes úton való szülés élményénél. A teljes képsorozatot ide kattintva nézheted meg.

Tények és tévhitek: császármetszés vagy hüvelyi szülés?

Világviszonylatban, így Magyarországon is egyre nagyobb arányban segítjük császármetszéssel világra gyermekeinket. Ma már a császármetszés a leggyakrabban végzett hasi műtét - a Life.hu erről szóló cikkét ide kattintva olvashatod el.
Császáros anyukák, ne sírjatok! http://www.life.hu/csalad/20150528-hadas-kriszta-jegyzete-a-csaszaros-szulesrol.htmlA fészekrakó ösztöntől mániákusan hajtott kismamaként, amikor a lakásban hónapokig bútorokat tologatunk, tervezünk és beszerzünk. Amikor nagy hassal fáradhatatlanul rójuk az áruházakat, hogy a legkedvezményesebb, mégis legpraktikusabb, legjobb holmikat szerezzük be, amikor már összeszerelve áll a pelenkázó és a babaágy, a nagy többség azt álmodja, hogy a szülés egy szép, gumilabdán lágyan rugózó, a szenvedéseket szelíd madonnaként megélő rituálé lesz. Aztán sokaknál jön a hidegzuhany. CsaládOrigoNádai Anikó bombaformában van a szülés utánhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150902-nadai-aniko-az-rtl-klub-sztarja-bombaformaban-szules-utan-nadszalvekony-kismama.htmlAz RTL Klub sztárja három hete hozta világra kisfiát és máris olyan vékony, mint a szülés előtt volt.Ez Zsír!OrigoTe nem is szültél igazán: amikor a császármetszés a gyengeség mértékegységehttp://www.life.hu/drlife/20150427-csaszarno-misszio-a-mommytyn-amikor-a-csaszar-gyengesegi-mertekegyseg.html"Hallottam arra utaló mondatokat, hogy én nem is szültem. Csináltam valamit, de azt nem egyedül tettem. Nem harcoltam. Nem küzdöttem eléggé. Biztosan feladtam. Vagy nem is akartam. Nem készültem fel rá. Nem tettem meg mindent. Pff..." - olvasható a #Császárnők misszió néven hirdetett tematikus hét nyitószövegében a Facebookon. De miről is szól ez az egész?Dr. Life--Elképesztő! Így néz ki Jessica Biel 4 hónappal a szülése utánhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150814-jessica-biel-szineszno-szules-utan-lefogyott-es-ujra-karcsu.htmlNyoma sincs már a terhesség alatt magára szedett kilóknak: Justin Timberlake felesége néhány hónap alatt újra csúcsformában van!Ez Zsír!--Gombot varrtak egy császárral szült kismamára, így akartak spórolnihttp://www.life.hu/drlife/20150326-gombot-varrtak-egy-nore-aki-csaszarmetszessel-szult-sporolaskent.htmlSterilizált inggombot varrtak egy nőre császármetszés után. Az inggomb olcsóbb volt, mint azok a gyöngyök, amit a varróanyaghoz adnak a gyártók. Dr. LifeThinkstockSzülés közben halt meg a sportoló kislányahttp://www.life.hu/news/20150806-szules-kozben-halt-meg-a-sztarsportolo-andrew-quarless-kislanya.htmlÚjszülött gyermeke halála után először beszélt őszintén a történtekről Andrew Quarless amerikaifutball-sztár.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.