Elhagyatott helyek: Séta a Malmok Völgyében

táj vadregényes építészet malom elhagyott helyek épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dél-Olaszország egyik legfelkapottabb nyaralóhelyén, a Sorrento-félszigeten bújik meg egy csodaszép vadregényes táj középkori, romos malmokkal fűszerezve. 

A táj sűrű növényzetében ott lapulnak néhány malom romjai, amit már a XII. századtól egészen az 1800-as évekig használtak liszt-, illetve papírgyártásra. A malmokat az ezernyolcszázas évek közepén hagyták magukra, most a sűrű növényzetből kiágaskodó épületek romjai különösen szép látványt nyújtanak.

/1410/Elhag20141019174334

Nem messze a malmoktól a völgyben található még a varázslatos Canneto-patak, amely régen az energiát szolgáltatta a malmoknak és Amalfi vízi erőművének, illetve itt található egy történelem előtti időkből származó páfrányfaj, a Woodwardia Radicans is.

Elhagyatott helyek: Ház a víz alatthttp://www.life.hu/csalad/20141006-elhagyatott-helyek-sorozat-kovetkezo-reszeben-a-holland-szigeten-talalhato-egykori-halaszfalut.htmlEgykoron csodaszép halászfalu volt, házakkal, iskolával, a fő téren kis templommal. A Holland-sziget mocsaras világa azonban szépen lassan elnyelt mindent. Az utolsó házat 2010-ben mosta el a tenger sós vize. CsaládElhagyatott helyek: a bázis, ahol egykor szovjet tengeralattjárókat javítottakhttp://www.life.hu/csalad/20140731-elhagyatott-helyek-sorozatban-bemutatjuk-a-bazist-ahol-egykor-szovjet-tengeralattjarokat-javitottak.htmlSzevasztopoltól mindössze 10 kilométerre található az az egykor szigorúan őrzött, titkos földalatti bázis, ahol a szovjetek a meghibásodott tengeralattjáróikat javították. Elhagyatott helyek sorozatunk következő része. Család--Házak, amiket lassan elnyel a tengerhttp://www.life.hu/csalad/20140411-elhagyatott-helyek-sorozatban-floridai-hazak-amiket-lassan-elnyel-a-tenger.htmlMintha egy Star Wars-forgatásról hagyták volna a parton az építményeket, amik a floridai Cape Romano sziget déli csücskében találhatók. 1982-ben épültek, de a tervezők jócskán elszámították magukat, ugyanis a házikók nem bírták ki a 2005-ös Wilma hurrikánt, és azóta is folyamatosan csúsznak bele a Mexikói-öbölbe – egyszer végleg eltűnnek a szemünk elől. Elhagyatott helyek című sorozatunkban beleshettünk már egy homokkal teli szellemváros házaiba, egy üresen hagyott vidámparkba és Hitler egykori kórházába is. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.