Amikor valaki kámforrá válik – A világ legrejtélyesebb eltűnései

rendőrség nyomozás eltűnt emberek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világon szinte minden percben eltűnik valaki – legyen az felnőtt, vagy akár gyerek. A szerencsésebbek épségben előkerülnek, de sokuk testére csak haláluk után találnak rá. Ám a legszörnyűbb talán mégis az, amikor valaki egyszerűen köddé válik. Amikor valakinek úgy veszik nyoma, hogy még a rendőrség is tehetetlen, ez esetben a nyomozást rövid időn belül felfüggesztik. Íme, a világ leghíresebb és legrejtélyesebb eltűnési esetei. 

A pin-up girl, Bettie Page

Bettie Page, az '50-es évek egyik leghíresebb pin-up girlje, a szexuális forradalom jeles képviselője egyik pillanatról a másikra eltűnt a nyilvánosság szeme elől. Soha többé nem adott interjút egyetlenegy lapnak sem, és soha többé nem vállalt fotózást sem. Habár egyértelmű volt, hogy Bettie-t nem rabolták el, és nem lett gyilkosság áldozata, hiszen egy-két hozzá közel álló emberrel fenntartotta a kapcsolatot, 85 éves korában bekövetkezett haláláig senkinek nem árulta el hirtelen eltűnésének valós okait.

Forrás: http://www.bettiepage.com

Biciklizés közben tűnt el April Fabb

13 éves volt a kis April, amikor nyomtalanul eltűnt, miközben angliai otthonához közel biciklizett 1969-ben. A nyomozók nem leltek emberrablásra utaló nyomot, de arra sem találtak magyarázatot, hogy miért szökhetett el önszántából. „Rejtély, hogyan tűnhet el egy kislány egyszer sak, néhány pillanat alatt, néhány méterre az otthonától, egy forgalmas út mellől” – nyilatkozott a nyomozás vezetője, Supt Morson. April most 58 éves lenne.

Ez a helyzet itthon

Ha egy gyerek tűnik el, azt mindig kiemelten kezelik a rendőrök, ám a 14 év felettiek esetében addig, amíg nem merül fel bűncselekmény gyanúja, nincs valódi nyomozás. Ráadásul az ő körözésüket csak három nap után rendelik el. Pedig minden eltűntnél nagyon fontos, hogy az első 24 órában minél több információt összegyűjtsenek. Utána egyre kisebb az esély arra, hogy megtalálják őket. Jelenleg az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján 320 eltűnt vagy ismeretlen helyen lévő gyermek és fiatalkorú fotója szerepel.

A világ leghíresebb női repülőse: Amelia Earhart

A repülés amerikai származású női úttörője, az első jelentős női pilóta számos repülési rekorddal büszkélkedett már, amikor úgy döntött, hogy egy utolsó nagy utat tesz a Föld körül. Earhart és navigátora, Fred Noonan 1937. június 1-jén Miamiban szálltak fel és délkeleti irányba kezdték meg az utazást. Brazíliába repültek, majd északkeletre, Szenegál felé vették az irányt. Átrepültek az afrikai kontinens fölött, érintették az Arab-félsziget déli részét, majd Indiába érkeztek. Ezután délkelet felé fordultak, hogy elérjék Indonéziát. Új-Guinea Lae nevű helyére 1937. június 28-án érkeztek meg. Eddig közel 32 000 km-t tettek meg. A következő „ugrás” volt a legnagyobb: a Howland-sziget a Csendes-óceán közepén fekszik. Már a felszállás előtt technikai nehézségek akadtak, de az indulás mellett döntöttek, ami július 1-jén megtörtént. Ahogy a sziget felé közeledtek, Earhart július 2-án rádión időjárásjelentést kért a sziget térségéről. A sziget közelében vihar volt. Még néhány rádióüzenet érkezett, köztük az elsőben Earhart alacsony üzemanyagszintet jelentett. Az utolsó üzenet helyi idő szerint délelőtt 8.45-kor érkezett. A repülőgép azonban soha nem érkezett meg a szigethez.

További 3 nő, akiknek végzete volt a kaland

Nem Amelia Earhart volt azonban az egyetlen, akinek a kaland és a rendkívüli teljesítmény volt az élete - és a halála is. Korábbi cikkünben rajta kívül egy igazi banditát, egy szenvedélyes asszonyt és egy francia kalandornőt mutattunk be, akiket érdemes ismerned.
Forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Amelia_Earhart

Hazaindult, de nem érkezett meg: Maura Murray

A főiskolás lány azzal a hírrel állt a professzora elé 2004-ben, hogy a családjában haláleset történt, ezért azonnal kocsiba kell ülnie és haza kell utaznia. Maura útnak indult, ám New Hampshire mellett balesetet szenvedett. Egy közelben lakó látta a balesetet, és felajánlotta segítségét és hogy kihívja a rendőrséget. Habár a lány azt mondta, ne telefonáljon, a szemtanú mégis kihívta a rendőröket. Mire azonban a telefonhívással végzett, a lány nyomtalanul eltűnt. A kiérkező járőrök és később a nyomozók nem találtak erőszakra vagy emberrablásra utaló nyomot, de egyáltalán, semmilyen nyomot sem, amin elindulhattak volna a lány keresésére.

Teendők eltűnt személy keresése esetén

1. Beszélj a családtagokkal és a barátokkal, hogy tudják-e hová mehetett, hol lehet most a személy, aki eltűnt.

2. Ellenőrizd a telefonhívásokat, derítsd ki, kiket hívhatott utoljára.

3. Nézd meg, hogy magával vitte-e az útlevelét, személyes iratait.

4. Ellenőrizd az eltűnt személy lakóhelyét, nézd meg, hiányzik-e valami? Ha igen, készíts egy listát.

5. Érdeklődj a közeli busz-, vasúti pályaudvarokon.

6. Jelentsd az eltűnést a rendőrségen

7. Ellenőrizd a bankszámlát, nézd meg, hogy hiányzik-e pénz róla, ha igen, nézd meg, mikor és hol történt a pénzfelvétel.

8. Készíttess szórólapokat, és ragaszd ki őket a környéken amilyen gyorsan csak tudod.

A kislány eltűnésének a híre megrázta az egész világot - Madeleine McCann rejtélyes esete

Madeleine McCann brit kislány nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el a portugáliai Praia da Luz üdülőhely egyik apartmanjából. Szülei állítása szerint Madeleine-t egy földszinti hálószobában hagyták kétéves testvéreivel, míg szülei egy, az apartmantól 120 méternyire lévő étteremben ettek. A portugál rendőrség, a Guarda Nacional Republicana első megállapítása szerint a kislányt elrabolták. További nyomozás után a Polícia Judiciária (a portugál nyomozóhivatal) kijelentette, hogy feltételezésük szerint a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan. A nyomozás során többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol. Annak ellenére, hogy több bizonyítékot is találtak, a rendőrség kijelentette, hogy a nyomozás még messze áll attól, hogy eredményt hozzon. 2007. szeptember 7-én bejelentették, hogy megtalálták Madeleine vérnyomait egy kocsiban, amit szülei 25 nappal az eltűnése után béreltek; ennek következtében anyját, Kate McCannt gyanúsítottá nyilvánították. Ezt a nyomot később elvetették, de a kislányt azóta sem találják.

Forrás: Thinkstock

Az eltűnt maláj gép utasai

Néhány hónappal ezelőtt a Malaysia Airlines 370-es járata, 227 utassal és 12 fős személyzetével a fedélzeten nyomtalanul eltűnt a radarok szeme elől, miközben vietnámi felségterületen repült. A maláj légitársaság minden kommunikációs kapcsolatot elveszített a Boeing 777-es géppel, ami semmiféle vészjelzést nem küldött. A hónapokig tartó, több területet átfogó kutatásokat felfüggesztették, amelyet 2015 márciusában folytatnak majd. Lehetséges okok között tartják számon a terrorizmust, de erre utaló nyom - ahogyan másra utaló - sincs. A gép és a fedélzetén utazó 239 fő eltűnése a mai napig rejtély.

Élj a bűnök városában: helyiségek Sin City módrahttp://www.life.hu/csalad/20140711-elj-a-bunok-varosaban-fekete-feher-krom-piros-monokrom-helyisegek-sin-city-modra.htmlA képregényekből készült filmek világviszonylatban is a legsikeresebb alkotások. Gondolj csak Batmanre, Pókemberre, vagy akár a Sin Cityre - ez utóbbiból a második filmet játsszák a hazai mozikban. Ha te is beleszerettél a Bűnös város monokróm képeibe, különleges világát most te is megteremtheted odahaza. Mutatjuk, hogyan!CsaládOrigoAkik szerint a pedofília nem bűncselekményhttp://www.life.hu/csalad/20131227-akik-szerint-a-pedofilia-nem-bun-ket-nemzetkozi-szervezet.htmlNem lehet kérdés: a pedofília elítélendő bűncselekmény. Ám vannak olyan nemzetközi szervezetek, amelynek a tagjai ezt nem így gondolják, és minden erejükkel azon vannak, hogy legalizálják a felnőtt férfiak és a serdülő kisfiúk szexuális kapcsolatát. Íme két visszataszító csoportosulás.CsaládA lakás, ahonnan egy egész család eltűnthttp://www.life.hu/csalad/20140519-a-nemetorszagi-lakasbol-egy-egesz-csalad-eltunt-elhagyatott-helyek-sorozatunk-kovetkezo-resze.htmlVan egy lakás Németországban, amiből egy szempillantás alatt eltűnt egy egész család. Azóta minden érintetlenül áll – mintha arra várna, hogy a tulajdonosai egyszer csak visszatérnek. Elhagyatott helyek című sorozatunk 11. része következik.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.