2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Az Instagram új trendje veszélyesebb, mint gondolnánk

fashion week hackerek veszélyes Instagram
Lehet, hogy ártalmatlan mókának tűnik, de az Instagramon terjedő "Ismerj meg engem" sablon, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy osszanak meg egy kicsit többet magukról, azt eredményezheti, hogy a hackereknek könnyebb dolguk lesz az online fiókokkal. Egy kiberbiztonsági szakértő figyelmeztetett.

A közösségi felületen terjedő sablon, amelyet legalább 700 fiók töltött ki, arra ösztönzi a felhasználókat, hogy adjanak meg olyan adatokat, mint a koruk, magasságuk, cipőméretük, csillagjegyük, tetoválásaik, fóbiáik, kedvenc ételük, színük és italuk, háziállatuk, párkapcsolati státuszuk és zenei ízlésük.

Ezek elég személyes információknak hangzanak, így érdemesebb kétszer is meggondolnunk, hogy megosszuk-e az online platformon.

Eliana Shiloh - egy divat, szépség és életmód influencer, több mint 20 000 TikTok követővel, aki a Deloitte kiber- és stratégiai kockázatelemzőjeként is dolgozik a TikTok-on vázolta fel a trenddel kapcsolatos problémákat – derült ki az indy100 cikkéből.

@elshiloh literally delete rn save yourself!! #cybersecurity#hackers#instagramtrend♬ original sound - eliana shiloh

– Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de rólam már elég sok hamis fiókot csináltak. Ez csak szítja a tüzet – folytatta.

Figyelmeztetését azóta több mint 1,5 millióan látták, és több száz TikToker is hozzászólt a véleményéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.