2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Légy kreatív! Ajándékötletek a tusfürdő, a csoki és az alkohol bűvkörén túl

vásárlás karácsony meglepetés ajándék társasjáték
Nem tudod mit vegyél ajándékba, mert már mindene megvan? Unod a tusfürdő, a tea, a bor és a csoki ördögi körét? Összeszedtünk pár tippet és ötletet 15 ezer forintig, amiket még lehet, hogy nem vettél számításba.

Férfiak számára

A legnagyobb fejtörést általában a felnőtt férfiak megajándékozása okozza. Örök befutó az alkohol: ízlésnek megfelelően a sörtől a boron át a pálinkáig. Azonban néha szeretnénk őket is meglepni valami különlegessel vagy legalább egy mókás kis aprósággal.

A Meska oldalán 2000 forinttól keresgélhetsz egyedi ajándékokat az egész családnak. Jó meglepetés lehet férfiaknak például egy gravírozott pendrive ládikával vagy egy drótból készült szobor az első autójáról vagy a családról.

A hobbija szerint is meglepheted például egy mintás pólóval, a kerti sütögetéshez való szettel, kerti szerszámmal, újabb kaspókkal, sporteszközzel vagy könyvvel. Amennyiben ennél egyedibbel lepnéd meg, úgy gravíroztathatsz poharat, üveget és fából vagy fémből készült dolgokat egyaránt. Ezeknek az ára megközelítőleg 3000 forinttól indul. Ha még így sincs ihleted, olvass tovább, van még pár ötletünk.

Mókás ruhadarabok

Az egyszerű bolti ruhadarabok mellett ma már számos mókás, vidám, egyedi ruhanemű vásárolható saját képpel is. A Dedoles oldalán első látásra felemásnak tűnő, valójában egymást kiegészítő zoknikat (897 forinttól), papucsokat (3790 forinttól) és vidám ruhadarabokat lehet vásárolni. A Vidám zokni oldalán 1990 forinttól indulnak az árak felnőtt méretben. A PamutLabor és a Pólómánia oldalán a kész mintás pólók 4-7000 forinttól indulnak, de egyedileg választott mintás darabokat is összeállíthatunk.

A vidám mintás zokni is klassz ajándék lehet Forrás: Pexels.com

Játékok kicsiknek és nagyoknak

A kisgyerekek számára talán a legegyszerűbb vásárolni., mivel a játékáruházakban rengeteg érdekes és hasznos játékot találhatunk számukra. A legegyszerűbbeket a RegioJáténál már 500-1500 forint körül megtaláljuk.

A LEGO örök klasszikus, a kis kockákat minden gyerek és sok felnőtt imádja és gyakorlatilag nincs olyan téma, amiből ne lenne a boltok polcain egy-két készlet. A kisebbek ára általában 5-15 000 forint körül mozog.

A társasjáték vásárlása esetén a szakboltok eladói tudnak olyan játékot ajánlani, amit biztosan többször elő fogtok venni. Ilyen például a GémKlub és a ReflexShop. A különféle kártyajátékok ára megközelítőleg 2500 forint, a táblás társasjátékok pedig jellemzően 10 000 forint körül elérhetőek.

Kreatív ajándékok

Kreatív rokonnal vagy megáldva? Határ a csillagos ég, garantáltan találsz kedvére való elfoglaltságot vagy alapanyagot. A kreativitást igénylő hobbik remek stresszoldó tevékenységek, miközben fejlesztik a figyelmet, a kézügyességet és a koncentrációt is.

A Festede.hu számozott kifestői alkotókedvű szeretteinknek lehet jó ajándék Forrás: Festede.hu

A karácsonyi forgatag utáni alkotás remek pihentető tevékenység. A Festede csodás számozott kifestőket kínál átlagosan 8-10 ezer forinttól, míg egy általad választott fotóból 12 000 forinttól készítenek kifestőt. Az egyedi kép garantáltan emlékezetes ajándék, elkészülte után pedig az otthon dísze lehet, amelyre mindig szívmelengető lesz ránézni. A festés nem csak kikapcsol, fejleszt is, miközben a színek is kifejtik jótékony színterápiás hatásukat.

A gyémántszemes kirakók a számozott kifestők és a goblein képek ötvözetei. Apró kerek vagy négyzetes alakú gyöngyöket kell felhelyezni egy toll segítségével a színkódos, öntapadó felületre. Méretétől és fajtájától függően 2000 forinttól már kaphatóak különféle kiszerelésben.

A kirakók között a Lubiwood és a Puzzies kínál fából készült, színes és látványos szetteket, melyek egyik különlegessége, hogy a hagyományos formák helyett absztrakt és állat alakú elemekből áll össze a kép. Ezek átlagára általában 10 000 forint körül mozog.

Ha pedig igazán különlegesre vágysz, vehetsz fából, ragasztás nélkül összeállítható maketteket. Az UGEARS oldalán 4500 forinttól kezdődően már találsz kisebbeket. Egy díszes ékszerdoboz vagy egy hajómakett szép és különleges dísze lehet később a háznak.

A kínálatban van még többek között ékszerkészítő készlet átlagosan 4-8000 forintért, míg a mandala pontozó készlet 5-10 ezer forint körül kapható. A hímző-, horgoló-, varró-, és makrame készítő készletek közül az egészen aprók már 1390 forinttól elérhetőek, de az alapanyagokat egyenként is összeválogathatod.

Továbbá kínálnak szebbnél szebb papírvágó vagy scrapbooking készletet is, ezek többsége szintén 10 000 forint körül mozog. A scrapbooking hasonló az emlékkönyvhöz, fotókkal, belépőjegyekkel, matricákkal, feliratokkal teszi azt izgalmasabbá a történeteiteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.