Eszközök, amik készenléti üzemmódban is sokat fogyasztanak: inkább húzzuk ki őket

Forrás: Shutterstock -
áramforrás csökkentés készenléti üzemmód energia
Egyes elektronikus eszközök még akkor is fogyasztanak áramot, amikor készenléti üzemmódban vannak. Íme, azok, amiket jobb kihúzni a konnektorból.

A háztartások mindent megtesznek a költségek csökkentése érdekében, ezért érdemes azokra az elektronikai eszközökre is figyelni, amelyeket ugyan kikapcsolunk, de készenléti üzemmódban is fogyasztanak áramot.

Konyhai készülékek

A konyhában a "legnagyobb energiapazarlók" közé tartozik a mikrohullámú sütő (amely körülbelül négy wattot fogyaszt, amikor nem használják) és a kávéfőző (0,5 watt).

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Játékkonzolok

A játékkonzolok köztudottan "az egyik legrosszabb energiafaló vámpírok", mivel készenléti üzemmódjuk "energiát használ a szoftverfrissítések és a hangutasításokkal vagy távirányítókkal történő bevitel érzékelésére".

A szakértők azt állították: "A legjobb módja ennek megakadályozására az, ha nem csatlakoztatjuk áramforráshoz a konzolt, de ha ez problémát jelent, akkor a legtöbb ilyen eszköz rendelkezik energiatakarékos üzemmóddal, így azt érdemes bekapcsolni."

"Ez megakadályozza, hogy a készülék készenléti állapotban olyan dolgokat végezzen, mint például a frissítések. A konzol használati utasításából megtudhatja, hogyan lehet ezt aktiválni (általában a beállítások módosításával)" - mondta a szakértő az Expressnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.