Ezeket a csodadiétákat érdemes elkerülni

Forrás: Shutterstock -
tápanyag gyors fogyás koplalás kalória
Az interneten rengeteg csodás és gyors fogyást ígérő diétát találhatunk, de nem árt tudnunk, hogy ezek nem a legegészségesebb formái a súlyvesztésnek. 

A gyors fogyás ígérete lehet csábító, de nem érdemes olyan diétába fogni, ami nem jár teljes és tartós életmódváltással. Hiába mutatkoznak meg hamar az eredmények az ilyen csodadiéták hatására, többnyire gyorsan vissza is kúsznak a leadott kilók, amint felhagyunk önmagunk sanyargatásával. Az egészségünk szempontjából sem jó döntés, ugyanis gyorsan megmutatkoznak a koplalás negatív hatásai. Íme, azok a diéták, amiket nem jó ötlet követni.

Alacsony kalóriabevitel

A diétát mindenki azzal kezdi, hogy kevesebb kalóriát visz be, mint azelőtt. Ez önmagában egy helyes döntés, de nem mindegy, hogy mennyire csökkentjük az elfogyasztott élelmiszer mennyiségét. Ha 1000 kalória alá megyünk, az azzal jár, hogy megfosztjuk a szervezetünket szükséges tápanyagoktól, vitaminoktól. Az extrém korlátozás ráadásul izomvesztéssel is járhat. A mérleg ugyan kevesebbet fog mutatni, de nem az eltüntetni kívánt zsírból fogyunk.

Forrás: Shutterstock

Étkezést helyettesítő italok

Hosszú ideje a fogyás egyik népszerű módja az étkezést helyettesítő italok fogyasztása. Habár biztos, hogy fogyni fogunk ezzel a módszerrel, nem minden ital tartalmaz megfelelő tápanyagokat, sokszor rosszabb minőségűek, mint amit az elfogyasztott étellel bevinnénk a szervezetünkbe. Így nagyon oda kell figyelni arra, hogy milyet választunk, hiszen a fogyás a cél, nem pedig a szervezetünk gyengítése - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.