2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

"Nem gond, ha a gyerekeink nem tanulnak meg írni és olvasni" - vélekedik ez a házaspár

Forrás: shutterstock -
család gyereknevelés gyerek
Adele és Matt, akik három gyermek szülei, a fejükbe vették, hogy újradefiniálják a nevelést. Ők a gyermeki autonómiát hirdetik, meggyőződésük szerint a porontyaik tudják a legjobban, mihez akarnak kezdeni életük során.

A családi életben nincsenek szigorú szabályok, a gyerekek akkor fekszenek és ébrednek, amikor jónak látják, nincsenek kötelező házimunkák, és még az étkezések időpontja is az ő döntésükön múlik.

Az oktatás terén is a kicsik preferenciája dominál. A 12 éves Ulysses, a 8 éves Ostara és a 4 éves Kain maguk határozzák meg, mikor és hogyan kívánnak tanulni. Ulysses tízévesen tanult meg írni és olvasni, de a szülők szerint ezzel semmi probléma nincs. Ők a hagyományos iskolarendszertől távol tartják a gyermekeiket, helyette az otthoni nevelést részesítik előnyben.

Forrás: shutterstock

Kritikák érik őket szülői stílusuk miatt, mivel sokan úgy vélik, hogy túlzottan engedékenyek. Adele és Matt azonban ragaszkodnak ehhez az életmódhoz, és teljes felelősséget vállalnak a döntéseikért. Nemcsak az oktatási, hanem az egészségügyi rendszerrel szemben is szkeptikusak, például nem hisznek a védőoltásokban – írja az nlc.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.