Jaksity Kata megszólalt lánya betegségéről: "Kicsit nehezebb neki a mozgás..."

betegség Lyme-kór kislány kullancscsípés Jaksity Kata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jaksity Kata lányát, Jázmint négy évvel ezelőtt megcsípte egy kullancs. Bár eleinte semmi nem utalt arra, hogy baj lenne, később komoly tünetek jelentkeztek nála.

A csípés után két hónappal jelentkezett a Lyme-kór első tünete. Kata először egy duzzanatot vett észre Jázmin bokáján, amivel azonnal orvoshoz fordultak. Végül a kislány egy kétszer 40 napos antibiotikum-kúrát kapott, ami után tünetmentes lett.

Ám néhány hónap múlva sántítani kezdett, ezért ismét több orvosnál jártak. Míg az egyik orvos szerint kiújult a Lyme-kór, a másik ízületi gyulladásra tippelt.

"Kicsit nehezebb neki a mozgás, főleg a lépcsőzés. Akkor mindig látszik, hogy nehéz neki lejönni... és hogy fáj. Stresszben vagyok attól, hogy végül a jó diagnózist és ahhoz passzoló kezelést kapjuk. Ez okoz izgalmat. Megnyugtató, hogy jól van" – mesélte Jaksity Kata a Fókusznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.