Így alakíthatsz ki mély lelki kapcsolatot a partnereddel

lélek partner szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kapcsolatok nem működnek maguktól még akkor sem, ha úgy érezzük, a lelki társunkat sikerült megtalálni. Az első perctől érdemes bizonyos szinten tudatosan hozzáállni a szerelmi viszonyhoz, hogy tartós lehessen. 

Mindenki szeretné megtalálni az igazit és igazat, de előfordul, hogy hiába érezzük azt, rábukkantunk a lelki társunkra, mégsem működik a dolog. Ráadásul a kezdeti rózsaszín köd és a felhőtlen boldogság nagyon csalóka tud lenni, hiszen a problémáink elhalványulnak, de visszatérnek, méghozzá akkor, amikor a köd feloszlott. Nem szabad elfelejteni, hogy a lelki társ megtalálása nem azt jelenti, hogy a kapcsolaton nem kell dolgozni, hogy minden magától működik, és úgy passzoltok egymáshoz, mint a fogaskerekek. A kapcsolatot létre kell hozni, és két emberen múlik.

Az első perctől fogva legyen világos elképzelésed a kapcsolatról

A tudatosságot sokszor az érzelmek hiányának, vagy a spontaneitás gyilkosának tartják, de ez egyáltalán nincs így. Érdemes már az elején végiggondolni, hogyan is akarjátok működtetni a kapcsolatot. Ebbe beletartozik az is, hogy beszéltek azokról a buktatókról, amit korábbi kapcsolataitokban tapasztaltatok: féltékenység, túlzott korlátozottság, vagy éppen az érzelmek kifejezésének módja.

A tudatosság és kommunikáció a jó kapcsolat alappillérei Forrás: Shutterstock


Mindig emlékezz arra, hogy a partnered nem te vagy

Lehet, hogy ez alapvetőnek tűnik, mégis könnyű megfeledkezni erről. Mindenkinek más a háttere, különböző érzelmi mintákat hoztak. A partnerünk teljes megértése érdekében nagyon fontos, hogy ezekkel tisztában legyünk, hiszen sok cselekedetére adhatnak ezek a hozott minták. A különbségeket pedig el kell fogadni, ez az alapja a kölcsönös tiszteletnek.

Ne ódzkodj a konfliktusoktól

A konfliktusok nagyon gyakoriak minden kapcsolatban, amennyiben sikerül a megfelelő módon rendezni, ezek valójában erősítik a viszonyt. Az érzelmek és a valódi vélemények elrejtése semmiképp nem előremutató.

Ne ódzkodj a konfliktusoktól! Forrás: Shutterstock


Mindig tartsd tiszteletben a másik értékeit

Attól, hogy a különböző értékekkel rendelkeznek a partnerek, még nem biztos, hogy a kapcsolat nem működik. Fontos, hogy tiszteletben tartsuk és elfogadjuk azt, ami a másiknak fontos, hiszen ez a személyisége része.

Minden nap mutasd ki a szeretetedet

Mondani mindent lehet, és a szavak egy idő után elcsépeltté válnak. Ezért fontos, hogy a szeretetet ne csak kommunkációval fejezzük ki, hanem cselekedetekkel is sőt, leginkább azzal.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.