3 dolog, amit talán te sem tudtál a kávéról

Forrás: Shutterstock -
jótulajdonság kávé világnapja kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kávé a világon mindenhol elterjedt és közkedvelt - de nem csak italként vehetjük hasznát, hanem számos egyéb módon is. Íme 3 tipp, hogyan használd fel a kávét. 

1. A bőr szépségének őre

Kávézaccból kiváló pakolást lehet készíteni, ami a bőrünknek kifejezetten jót tesz. Olivaolajjal, natúr joghurttal vagy mézzel addig keverjük, amíg egy fogkrém állagú masszát nem kapunk. Ezt tetőtől-talpig bárhol felhasználhatjuk (külsőleg), sőt, akár a fejbőrünket is megmasszírozhatjuk vele.

2. A kellemetlen szagok ellensége

A kávé intenzív illatának köszönhetően sok más szagot/illatot képes elnyomni. Szerencsére azonban nem csak elnyomni tudja, hanem el is nyeli őket. Ha például ruhásszekrénybe vagy hűtőbe teszünk kávézaccot, nem fogjuk többé érezni a kellemetlen szagot. És ugyanez igaz a lefolyóra is.

Forrás: Shutterstock

3. A növények barátja

A kávézacc a növények fejlődésére is pozitívan hat. Virágaink földjébe keverve meggyorsíthatjuk a növekedésüket. Fontos azonban tudni, hogy levegővel érintkezve a kávézacc idővel megpenészedik, ezért nem elég rászórni a földre, bele is kell keverni.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.