A pszichopata férfiak könnyebben találnak párt

Forrás: Shutterstock -
párkeresés párkapcsolat deviáns férfi pszichopata
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új spanyol tanulmány állítja: a deviáns személyiségjegyek előnyt jelentenek a párkapcsolatokban. A pszichés gondokkal küzdő emberek hosszabb távú kapcsolatokban élnek, de általában a keresetük is jobb és több gyermeket is nemzenek.

A neurotikus és impulzív viselkedés kifejezetten vonzó a másik nem, de főleg a nők számára. A nők ugyanis gyakrabban választanak patológiás eseteket, mint a férfiak. Furcsa, de evolúciós előny jelent a normálistól eltérő, deviáns személyjegy, hiszen ezek a férfiak jellemzően hosszú és sikeres párkapcsolatokban élnek, ráadásul több gyermekük is születik.

A pszichopata férfiak könnyebben találnak párt. Forrás: Shutterstock

Ami valójában mentális probléma, elsőre pozitív és ösztönösen vonzó tulajdonságként tűnhet fel a másik nem számára, többek között figyelmességet, érzékenységet sugallhat. Hozzá kell tenni, hogy természetesen ezen esetek között is vannak alig észrevehető mentális gondok, mint a szorongások, vagy fóbiák, de súlyosabb problémák is, mint a személyiségzavar, vagy a pszichopata viselkedés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.