Nem akarta egy nő, hogy kövér dadája legyen a kislányának

Forrás: Thinkstock -
body shaming elhízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Soha ennyire nem volt központi kérdés az emberek testalkata, mint napjainkban. Ha akarunk, ha nem, a testszégyenítés különböző formáiba futhatunk bele, amely leginkább az elhízottakat érinti, másrészt pedig egyre gyakrabban olvashatunk arról is, hogy fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek vagyunk... Egy, a napokban megjelenő írás azonban - sokak szerint - túl messzire ment... 

Hatalmas visszhangja lett egy, a napokban megjelent Daily Mail-cikknek, amelyet egy bizonyos Hilary Freeman írt. A fiatal nő leírja, hogy bár minden szempontból megfelelő bölcsődei gondozónőt talált kislányának, egy dolog mégis hibádzott: az asszony kövér volt. Freeman kifejtette, hogy a túlsúly miatt úgy döntött, a gyermekét nem hagyja ott, és ezt meg is indokolta. Egyrészt, úgy gondolja, ha bármi történne, a dadus nem lenne elég fürge, hogy megakadályozza a bajt, másrészt pedig nem szeretné, ha ez a test lenne a lánya számára az elfogadott minta.

Hilary természetesen tisztában volt vele, hogy cikkével darázsfészekbe nyúl, és arról is beszélt, hogy ezt a véleményét eddig még a barátainak sem szívesen hangoztatta, hiszen van, aki egy lekövérezést egy szinten kezel egy rasszista, vagy homofób megjegyzéssel. A nő arról is írt, hogy nagyon károsnak találja, hogy a társadalmunk ennyire elfogadó az elhízottsággal kapcsolatban, úgy gondolja, fel lehet és fel is kell venni a harcot a pluszkilók ellen. Hangsúlyozza, őt például pajzsmirigy-alulműködése eleve hajlamosítja a hízásra, de ez ellen komolyan küzd, diétával és testedzéssel.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.