5 dolog, amit feltétlenül ki kell próbálnod egy wellnessben

Forrás: Thinkstock -
wellness fürdők2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A wellness a test és a lélek újjászületéséről szól, így bármilyen programot és kezelést érdemes kipróbálni. Most azonban megosztjuk a mi kedvenceinket, azt az 5 dolgot, amit semmiképpen nem hagynánk ki egy wellnesshétvégén.

Szaunaszeánsz

A hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram, amit szakképzett szaunamesterek vezetnek le. A szaunamesterek felelnek a páratartalomért, a hőfokért, az illatokért és ezek kellemes összhangjáért. A szaunaprogram azért is kihagyhatatlan élmény, mert a szaunázás egészségügyi hatásai is fokozottan érvényesülnek, hiszen egy profi kezei között vagy, aki pontosan tudja, hogyan kell a 15 perces szeánszból kihozni a maximumot. Hidd el, új emberként, teljesen felfrissülve fogsz kilépni a kabinból.

A hagyományos szaunázásnál sokkal intenzívebb élményt nyújt a szaunaprogram Forrás: Thinkstock

Sókabin

Igazi tisztítókúra a tüdőnek! Az egyre növekvő légszennyezettség megnövelte a légúti megbetegedések számát, többen küzdenek allergiás, asztmás tünetekkel. Ezekre a problémákra már régóta hatásos gyógymódnak bizonyultak a sóbarlangok, sókamrák; a só áldásos hatásának köszönhetően ugyanis csökken a száraz köhögés, energikusabbá válhatsz, a szervezeted pedig ellenállóbb lesz a különböző fertőzésekkel szemben.

Fényterápia

Egyre több wellnessközpontban próbálhatják ki a vendégek a fényterápiát, amit nem szabad kihagyni, mert rengeteg áldásos hatása van. A téli hónapokban különösen érdemes beiktatni, hiszen a téli depresszió ellen is hatásos. A fényterápia javítja a koncentrálóképességet, serkenti az agy vér- és oxigénellátását, energikusabb leszel a kezelés után, ráadásul az immunrendszerre is nagyon jó hatással van, így segít leküzdeni a betegségeket.

A fényterápiát, amit nem szabad kihagyni, mert rengeteg áldásos hatása van Forrás: Thinkstock

Gyógyvíz

A gyógyvízről sokan azt gondolják, hogy ízületi fájdalmakkal küzdő időseknek való, de ez nincs így, habár az ízületi problémákra éppenséggel kiváló gyógymód. De prevenciós jelleggel is érdemes a gyógyvizek hatásait kihasználni. A stresszbetegségek megelőzésére, az immunrendszer erősítésére, izomlazításra, a test és lélek regenerálódására is kiváló. Anyagcsere-gyorsító hatásának köszönhetően a mérgek hamarabb kiürülnek a szervezetből.

Aromakabin

Igazi kényeztetés a léleknek. Ha kifejezetten a lélek nyugalma, a test ellazulása, a fej kiszellőztetése a célod, akkor az aromakabint neked találták ki. A jótékony hatást illóolajok fejtik ki, amelyeket párologtatnak a kabinokban. Ezek belélegezve és a bőrön keresztül felszívódva is kifejtik hatásukat. Azon túl, hogy regenerálódnak a légutak, segítenek ellazulni és relaxálni is, igazi felfrissülést jelentenek a testnek és a léleknek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.