Felejtsd el az unalomig ismert esküvői helyszíneket – Imádnivaló zugok Magyarországon

esküvő esküvőszervezés Börzsöny esküvő 2015 Hédervár Dunántúl Őrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szállodákból, hotelekből, éttermekből hazánkban sincs hiány, ha szóba kerül az esküvőszervezés. Ám ha nem szereted a hagyományos dolgokat, és a házasságkötésedet is olyan környezetben ünnepelnéd, ami kifejezi az egyediségedet, segítünk egy kicsit a döntésben. Összegyűjtöttünk néhány bűbájos helyet, ahol minden együtt van a tökéletes nászhoz.

Egyszerű, kifinomult, kortárs: mondj igent az Őrség szívében!

Egy hely, ahol harapni lehet a friss levegőt. Egy hely, ahol madárdalra ébredsz. Egy hely, ahol igazán közel kerülhetsz a természethez, és ahol minden megvan ahhoz, hogy olyan legyen a menyegződ napja, amiről mindig is álmodtál. Az Őriszentpéteren található kulturális és gasztronómiai „játszótér" kívül-belül egyaránt igazi kuriózumnak számít, és tökéletes választás a bensőséges esemény megünnepléséhez.

Forrás: Pajta

A kortárs szellemiségű épületegyüttes a régi és új harmonikus összefonódása, és amint meglátod, azonnal beleszeretsz meghittséget árasztó hangulatába. A kivételes alkalom pompáját finom ételekkel és italokkal lehet igazán fokozni. A bisztró különleges menüsorában éppúgy megtalálhatod az újragondolt klasszikusokat és az autentikus jellegzetességeket, mint a fine dining különlegességeket, így az ünnepi vacsora mindenki számára emlékezetes élménnyé válik. A vadregényes táj, a régi parasztházak, a színes gyümölcsösök pedig remek fotóhátterek!

A Life.hu extra tippje

Varázslatos vidék, ősfás birtok - a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok garantáltan tökéletes hely egy romantikus esküvőhöz.

Álmodozóknak: romantikus nász egy malomban

Ha nehezen tudsz dönteni, mert egyszerre képzeltél el tradicionális és modern eseményt, a fővárostól alig félórányira van egy régi malomépület, ahová belépve olyan érzésed támad, mintha hazaérkeztél volna. A gőzmalom története 1922-re nyúlik vissza, amiből a tulajdonos egy rendkívül stílusos, vidéki életérzést sugárzó éttermet alakíttatott ki, mindezt az elfeledett ízek felelevenítésével és újragondolásával. Itt két rendezvényhelyszín közül választhatsz, de nagyszámú vendégsereg fogadásához akár a teljes épületet is kibérelheted. A szervezők a legapróbb részletekig segítenek életed legfontosabb eseményének előkészületeiben, az esküvői vacsora pedig sokféle ételkülönlegességekből áll, így valószínű, hogy a fogások nagy sikert aratnak majd a meghívottaid körében.

Forrás: Facebook/Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz

Life.hu tipp

Ha nem riadsz vissza egy kis kalandtól és fontos számodra a természet közelsége, tartsd az esküvődet egy meseszép erdőben, ami egyszerre idilli, vagány és egyedi. Bővebb infót itt találsz.

Rusztikus esküvő a Börzsönyben

Egy esküvő erdei miliőben mindig lenyűgöző élmény, hiszen a természet érintetlen szépsége már önmagában megteremti azt a romantikus atmoszférát, amire mindenki vágyik azon a bizonyos „Nagy Napon". A város zajától távol, a Börzsöny hegyei között megbúvó hotel a nyugalom oázisa, ami meghitt hangulatával és különleges, finn stílusú épületével közös életetek kezdetének igazi álomhelyszíne lehet. A szálloda személyzete örömmel segít az előkészületekben és az igényeiteknek megfelelő ünnepi menüsor összeállításában.

Forrás: szentorban.hu

A gyönyörű panorámával rendelkező szobák és a pihentető wellnessrészleg a kivételes alkalmat még teljesebbé varázsolja, a környezet pedig remek hátteret kínál a felejthetetlen pillanatok megörökítéséhez. Ha már a kezdetektől fogva szeretnéd a násznépet inspirálni, készítsd el a meghívókat „erdei" stílusban (pl. újrahasznosított papírból), a természet kincsei pedig tökéletes asztaldekorációként szolgálhatnak.

A Life.hu extra tippje

Mondj igent a festői szépségű Dunakanyarban! Wellness, pihenés a lagzi után - a Thermal Hotel Visegrádban garantáltan emlékezetes lesz a lagzi!

Luxus búvóhely a Dél-Dunántúlon

Sok nő álmodik „királylányos" esküvőről, és ha te is habos-babos menyegzőt szeretnél, keresve sem találhatnál jobbat ennél a dél-dunántúli rezidenciánál. Már maga az ide vezető út lehengerlő: a somogyi dombság szelíd lankái és a szőlőültetvények között kanyarogva eljuthatsz a hazánk egyik legnagyobb vadászterületén található luxusszállóba.

Forrás: Chateau Visz

A 45 hektár nagyságú, gyönyörű angolparkkal körülvett főúri kastély valóban különleges esküvői helyszín, és egy olyan világba repít el, ahol úgy tűnik, mintha megállt volna az idő valamikor a 19. század végén. Itt tényleg igazi hercegnőnek fogod érezni magad, és a természet adta nyugalom, valamint a sajátos múltidéző hangulat biztosan rabul ejti a vendégsereg szívét is. Az ízlésesen berendezett főúri lakosztályok, a magyar ízvilágra épülő ételkompozíciók és a figyelmes kiszolgálás mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a nagy nap kifogástalan legyen. Nem kell aggódnod akkor sem, ha az időjárás borúsabbá válik, az impozáns belső terek elbűvölő kellékei lehetnek az esküvői képeknek.

Vidéki lakodalom a 21. században

Héderváron, a gyönyörű szigetközi táj ölelésében található az a rendezvényhelyszín, ami békét sugárzó környezetével azonnal rabul ejti a szívedet, és hozzájárul ahhoz, hogy olyan legyen a házasságkötésed napja, mint amilyennek megálmodtad. Nincs annál felemelőbb pillanat, mint a patakkal körülölelt udvaron, a „Szeretetfa" alatt kimondanod a boldogító igent. A kis tó és a buja növények elbűvölő hátteret biztosítanak az esküvői fotók készítéséhez.

Forrás: Kont Étterem

A gasztronómiai élményeket a világbajnoki címmel rendelkező chef és a ház szekszárdi pincészetének nedűi fokozzák, a kemencében sült fogások pedig visszaidézik a békebeli korok, vidéki lakodalmak hangulatát. Ha szeretnéd megspórolni a szervezéssel járó stresszt és időt, az előkészületektől kezdve egészen a menüsor összeállításáig a figyelmes és vendégközpontú személyzet gondoskodik arról, hogy e jeles napon csak egymásra figyelhessetek.

Life.hu tipp

A szabadtéri ceremóniák oldott, önfeledt hangulatot árasztanak, a mesés látványt lampionokkal, fényfüggönyökkel és színes mécsesekkel tovább fokozhatod. Ha sátoros esküvőt szeretnél, a hédervári rendezvényhelyszínen erre is lehetőség nyílik.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.