sztárszerző mákos beigli Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu szerkesztősége arra számított, hogy sztárszerzőnk, Müller Péter nosztalgikus, szép cikket ír nektek a bejgliről. Hát nem! Inkább abban segít, hogy elengedjük, ha már nem leljük benne örömünket.

A bejgli olyan, mint a szép nő: nem szabad megöregednie. Ez minden süteményre igaz, de a bejglire főképp, ugyanis a többi süteményt, tortát, krémest nem szoktuk őrizni, de a bejglit igen. Karácsony után még hetek múlva is rágcsálnunk kell az elszáradt, elfonnyadt vén bejgliszeleteket.

Forrás: Thinkstock

Nagy csapás ez, mert a tésztája elveszti puhaságát, tölteléke a nedvességét, s mi mégis kénytelenek vagyunk eszegetni a szebb napokat látott süteményt.

A bejgli nagyon finom frissen - valaha a dióst, ma már a mákost szeretem, főleg, ha sok mazsola van benne -, de hamar elhervad, elveszti nőiségét. Ilyenkor már nem szabadna kínálni s enni belőle, mert olyan szegény, mint az elmúlt szerelem.

Amikor meglátom, azt kérdem magamtól:
- Mit ettem én valaha ezen?

Erdélyi Mónika adventi tippje december 19-re:

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Dobjuk fel a kávénkat!
"Télen nemcsak forró teával melegíthetjük fel magunkat, de a kávénknak is ünnepi aromát kölcsönözhetünk a következő különleges recepttel: reszeljük le egy narancs héját és facsarjuk ki a levét. Három evőkanál barna cukorból készítsünk karamellt, majd öntsük fel a narancslével és dobjunk bele pár darab szegfűszeget. A keveréket főzzük pár percig, amíg a karamell visszaolvad, majd adjunk hozzá 3 dl erős feketekávét és 3 cl narancslikőrt. Töltsük poharakba, a tetejét díszítsük csokoládéforgáccsal vagy reszelt narancshéjjal."

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.