meztelen vegetarianizmus saláta Steiner Kristóf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyaszült meztelenül állok egy betonfal előtt, egyik kezemben egy kínai meztelenkutya, másikban pedig egy fej saláta. Ez a felállás még az én meglehetősen szokatlanul hömpölygő életemben sem egy hétköznapi jelenség...

Tipp! Ők lesznek a következő megasztárok? Nézd meg képgalériánkat!




Thinkstock
Thinkstock

David Icke neve Magyarországon nem sok ember számára cseng ismerősen. Az egykori profi focista ma a világ egyik legnagyobb kortárs filozófusa, és bár sokak szerint zagyva összeesküvés-elméleteket gyárt, egy bizonyos: teóriáit és publikációit az önzetlen szeretet és a globális megvilágosodás gondolata hatja át. Ahogy ő mondja: "A feltétel nélküli szeretet az egyetlen igaz válasz, minden más csupán illúzió." Ahogy a meztelenség tabuértéke is. Icke egyik könyvének borítóján - amely az "Ez én vagyok, szabad vagyok" címet viseli - pőrén vigyorog az olvasókra, két kezét a magasba tartva. Nincs kockásra gyúrt hasa, nem kacsintgat csábosan a kamerába, és eszében sincs sokkolni. A borítófotóval egyetlen célja volt: már a könyv első oldalán bebizonyítani, hogy amikről ír, az számára nem csupán üres hablatyolás, hanem valódi meggyőződés. És - felháborító vagy sem - maximálisan egyet kell, hogy értsek a megosztó meglátással. Egyáltalán nem tartom egészségesnek, ha valaki kizárólag zuhanyzás közben találkozik a saját meztelen testével, majd magára kapja a köntösét, és belebújik a pizsamájába - hiszen sokak számára még pucéran aludni is "fura". Kínos vagy sem, én amikor csak tehetem, meztelenül mászkálok az otthonomban. Így ébredek fel, így kortyolom el a kávémat az erkélyen, így jógázom és meditálok, sőt, előfordul, hogy ruhátlanul sütök-főzök, vagy táncolok a nappaliban egymagamban a Balkan Beat Box zenéjére. Amikor pedig a balatonberényi strandon az idegesítően feszülő, nedvesen rámtapadó fürdőnadrágot is ledobhatom magamról, egyenesen az Édenkertben érzem magam.

Thinkstock
Thinkstock


Tipp! Duci testtel is lehetsz szexi! Nézd meg képgalériánkat!





Forrás: Steiner Kristóf
Forrás: Steiner Kristóf

Ha egy jós öt évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy egy napon majd a meztelen fotóm egy glossy magazinban virít, valószínűleg lélekben elkezdtem volna felkészülni a teljes szellemi leépülésre. Vizualizáltam volna magam, amint Zalatnay Cini nyomdokaiba lépve domborítok egy bíborszínű selyemágyneművel megvetett ágyon, majd elbúcsúztam volna a szeretteimtől, amíg még nyomokban agyat is tartalmazok. Szerencsére azonban nem így lett. Mire az élet - pontosabban Akovács Éva - odavezérelt az ominózus fotózásra, már megtanultam helyén kezelni a meztelenséget, és velem együtt a magazin teljes csapata azt látta a témában, amit én: kissé talán provokatív módon, de ellene megyünk az álszent tendenciának. Nem vagyunk hajlandóan asszisztálni egy olyan társadalom felemelkedéséhez és csillogásához, ahol a csodálatos emberi test nem több, mint egy közepesen élvezetes maszturbáció segédeszköze: egy élő gumibaba, egy lélegző kirakati manöken. Az önazonossághoz elengedhetetlen, hogy az ember szeresse a testét. Törött, poros, szennyes lámpáson át a Fény sem ragyoghat át, hiszen a legkisebb szellő is képes elfújni a tüzet. Ám ez nem azt jelenti, hogy megszállottan kell foglalkoznunk a külsőségekkel. Aki Ágnes asszony hírhedt ruhamosását megszégyenítő elszántsággal sikálja a narancsbőrét, leszivat magáról egy gallon zsírt, vagy hisztérikus rohamot kap, ha megjelenik egy pimasz kis szeplő a vállán, előbb-utóbb azon kapja magát, hogy van egy csilli-villi csillárja, amelyben a Fény már nem is pislákol. Éppen úgy kell bánnunk a testünkkel, mint a lelkünkkel: nevelnünk, ápolnunk, tisztelnünk, dolgoztatnunk kell ahhoz, hogy ragyoghasson.

Tipp! Így még sosem láthattad házikedvencedet! Elképesztő fotók képgalériánkban!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.