Így szépülünk szentestére - Last minute tippek a Life.hu szerkesztőitől

Forrás: Thinkstock -
hajpakolás szépségápolás arcmaszk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár óra múlva megkezdődik a karácsonyi őrület, a családi canossa-járások és az ajándékozás ideje. Már nem tudunk olyan trükköt mondani, amivel pillanatok alatt ledobsz 5 kilót, és 10 évvel fiatalabbnak tűnsz majd... Ám nekünk is van néhány praktikánk, amiket szívesen bevetünk az utolsó órákban, hogy legalább egy kicsit frissebbnek tűnjünk az ünnepi asztalnál. Gyors, egyszerű szépségtrükkök tőlünk, nektek. 

Eszter - főszerkesztő-helyettes

Az ünnepek előtt nagy a hajtás, valószínűleg csak 24-én tudok foglalkozni magammal egy keveset. Éppen ezért villámgyors, frissítő, élénkítő praktikát választok. A szemem alatti karikákat nem tudom majd teljesen eltüntetni, de anyukám csodaszere, az amúgy salátába szánt kígyóuborkaszeletek mindig csodát tesznek. Nagyon oda kell figyelnem arra, hogy elég folyadékot igyak, erről az ünnepek alatt sem szabad megfeledkeznem, és ezt a bőröm is meghálálja. Főleg, ha egy kis olívaolajjal ráerősítek a dologra, és azzal ápolom az arcbőrömet. A családban most tört ki a ricinus-őrület, de én inkább egy szőkítő hajpakolást szavazok meg magamnak - most úgyis minden fellelhető a konyhában, ami ehhez kell.

Forrás: Thinkstock

Kriszta - fotórovat

Az alvás a legjobb szépségtrükk, szenteste előtt igyekszem aludni egy nagyot. Vagy attól még jobban bedagadnak a szemeim? :-)

Extra tippünk

Viszlát, karikás szemek! Ha eleged van a táskákból, apró ráncokból, próbálj ki néhány otthoni csodaszert - itt meg is mutattuk, melyek ezek.

Timi - szerkesztőségi asszisztens

Én szoktam bőrradírozás után a fürdővízbe babaolajat önteni. Így jobban beszívja a bőröm és olyan puha lesz, mint a babapopsi...

Extra tippünk

A levendula is nagyon jót tesz a bőrnek - itt megmutattuk, hogyan készíts levendulás fürdőgolyót!

Anikó - hírszerkesztő

Amikor beköszönt a rossz idő, felhagyok a szabadtéri futással, és átpártolok az edzőterembe. Itt általában van szauna is, ami egyrészt kiváló lazításnak, másrészt a bőrömnek is jót tesz: mivel alapvetően száraz a bőrtípusom, szauna után gazdagon tápláló krémmel kenem be magam tetőtől talpig, amennyit csak elbír a bőröm, majd hosszú pamutpizsit húzok és így bújok ágyba. A hatás pedig több napon át kitart.

Forrás: Thinkstock

Extra tippünk

Szaunázás sport mellett? Igen, de van néhány dolog, amikre nagyon fontos odafigyelni - ezekről itt olvashatsz bővebben.

Vadas Judit - Család rovat

Vékonyszálú a hajam, könnyen megtörnek a hajvégek, így havonta 2 alkalommal biztosan felteszek egy tápláló pakolást, és ez így lesz karácsony előtt is. 4 evőkanál ricinusolajat és 2 evőkanál olívaolajat melegítek meg egy kicsit, ha van otthon, teszek bele egy kevés kókuszzsírt is. Ehhez jön még egy kis kanál méz és egy tojássárgája. Kikeverem, eloszlatom a hajvégeken, és belemasszírozom a hajtövekbe. Erre ráhúzok egy hajsapkát, majd törülközőbe csavarom, és legalább egy órát a hajamon hagyom. Végül alaposan kimosom a pakolást a hajamből, nagyon szép, fényesek lesznek a tincseim. Ha pedig rendszeresen megcsinálom ezt a műveletet, a hajvégek sem töredeznek.

Extra tippünk

Banánt a hajra? Miért ne! Próbáld ki az extrán kényeztető banános hajpakolást is!

Barbi - Trend rovat

Komolyan veszem az ünnepeket, és igyekszem magamra is több időt szánni. Az alváson túl tengeri sós-mandulaolajas testradírral dörzsölöm át magam zuhanyozás előtt, az arcomra egy finomabb, algás bőrradírt teszek. Élesztős-mézes arcpakolással kényeztetem az arcbőrömet, és hajmosás előtt pár óráig ricinusolajat vagy kókuszzsírt kenek a hajvégekre. Ezek nem igényelnek túl sok időt, pakolással az arcomon is tudok itthon dolgozni, és közben legalább teszek valamit a testemért. Ezen kívül az ünnepek alatt igyekszem nem elfeledkezni a hidratálásról, és annyi szénsavmentes vizet fogyasztok, amennyit csak tudok.

Extra tippünk

Ápolt arcbőrre ünnepi smink - itt megmutattuk, hogyan készül a tökéletes ünnepi smink, és elárultuk, hogyan használd a csillámokat!

1 ruha, 4 szett - éld túl 1 ruhával az ünnepeket!http://www.life.hu/advent/szepseg/20141216-trend-es-divat-karacsonykor-1-ruha-4-szettben-igy-oltozkodj-az-unnepek-alatt.htmlNincs kedved az ünnepek előtt új göncök után kajtatni, de szeretnél a topon lenni? Mindig jó, ha van a szekrényedben 1-2 alapdarab, de ne feledd, a kisfeketén túl is van élet. Ki is választottunk egy egyszerű, bordó miniruhát, hogy megmutassuk, többféleképp is variálhatod, csak a kiegészítőkön múlik a dolog!SzépségOrigoKontyok helyett laza frizurák - szuper hajak az ünnepekrehttp://www.life.hu/advent/szepseg/20141217-frizura-es-divat-igy-keszitsd-el-a-frizuradat-hajadat-karacsonyra.htmlHa az ünnepek előtt még beiktatsz egy festést, vágást, akkor biztos lehetsz benne, hogy a frizuráddal nem lesz gond az év végén. Vagy mégsem? A hosszú loboncot ilyenkor szívesen viselnénk kreatívabban, rövid hajjal pedig szeretnénk picit másként festeni. Kontyok és macerás frizuraköltemények helyett idén próbálj ki valami újat!Szépség--Csinos szettek karácsonyra - egy budapesti turitúra kincseihttp://www.life.hu/advent/szepseg/20141211-turik-2014-karacsonyi-szettek-belvarosi-turikbol-second-hand-uzletekbol-vintage-butikokbol.htmlSokan azt gondolják, az igényes összeállításokhoz pénz kell, semmi más. Pedig turkálókban párezer forintért is lehet olyan göncökre bukkanni, hogy megforduljanak utánad az utcán. Három belvárosi second hand üzletben jártunk, és összeállítottuk azokat az ünnepi szetteket, amiket mi is bármikor felvennénk.Szépség--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.