Házi praktikák a téli korpásodás ellen

frizura advent korpásodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A száraz, hideg levegő a fejbőrünket is kiszárítja: ha minden télen korpásodással küzdesz, mégis nyugodtan fel szeretnél venni egy sötét felsőt, próbáld ki a legjobb házi korpaűző szereket! 

A téli korpa ellen két fronton kell felvenned a harcot: a fejbőrödet megfelelően hidratálnod kell, miközben a korpa kialakulásáért felelős gombákat is el kell pusztítanod. Ebben az egyik legnagyobb segítséget a teafa-, grapefruit- vagy levendulaolaj nyújtja: válaszd bármelyiket, és nyugodtan csepegtess belőlük a megszokott samponodhoz, vagy keverd össze némi bázisolajjal, és pakolásként tedd fel egy fél órára.

Forrás: Thinkstock

Hatásos lehet még az almaecetes öblítés is, hiszen baktérium- és gombaölő hatású, és csillogóvá varázsolja a hajad: a mosás végén egy liter vízhez önts egy evőkanálnyi ecetet, és ezzel öblítsd le alaposan.

Ha ezt nem érzed elég hatékonynak, még hajmosás előtt vesd be a másik alapvető házi szert, a szódabikarbónát: kevés vízzel készíts belőle masszát, és masszírozd át vele a nedves fejbőrt: garantáltan lehozza a bosszantó kis fehér darabokat, és hatásosan tisztítja a fejbőröd.

A megfelelő hidratáláshoz a tisztító procedúrák mellett használj rendszeresen valamilyen hatásos pakolást is: a méz, az olívaolaj, a sheavaj vagy a kókuszolaj remekül enyhíti a viszketést, és megnyugtatja a bőrödet, így később is kevésbé szárad ki.

Csináld magad: csillogó topánban a fa alatthttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20131127-adventi-tipp-csinald-magad-csillogo-topanban-a-fa-alatt.htmlTuningold fel a copfodat az ünnepre!http://www.life.hu/karacsony/szepseg/20131201-adventi-szepsegtipp-feltuningolt-copf.htmlÍgy lesz tökéletes a hajad karácsonyrahttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20131127-frizura-es-advent-igy-lesz-tokeletes-a-hajad-karacsonyra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.