A legstílusosabb sütemény karácsonyra: a hófehér panna cotta

karácsony advent panna cotta ünnep süti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jól ismert olasz desszert karácsonyi változatának akkor is bárki nekieshet, amikor úgy érezzük, hogy már tényleg nem fér belénk semmi. Ez ugyanis egy igazán könnyű desszert, a karácsonyhoz illő fűszerezéssel. Nem elhanyagolható érv mellette, hogy előre elkészíthető, pillanatok alatt állítható össze, és a siker garantált.

Hozzávalók: 450 g natúr joghurt, 1,5 dl habtejszín, 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 0,5 csomag vaníliás cukor, 2 ek zselatin, 12 g mazsola, 0,25 ek őrölt gyömbér, 1 ek mézeskalács fűszerkeverék, 3 közepes db narancs

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A joghurtot összekeverjük a tejjel, a tejszínnel, cukorral, a fűszerekkel, és egy lábasban feltesszük melegedni. Nem forraljuk fel, csak addig melegítjük kevergetve, amíg a cukor el nem olvad benne. Ezután néhány evőkanálnyit kivéve belőle, feloldjuk benne a zselatint, kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd visszaöntjük a többihez, tovább keverjük. Kis tálkák alján elosztjuk a mazsolát, ráöntjük a joghurtos krémet és éjszakára betesszük a hűtőbe.

Elkészítés nehézsége: közepesen nehéz

Elkészítési idő: 25 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.