Ünnepi ízorgia: fahéjas-kardamomos gyűrűk

Forrás: Thinkstock -
karácsony advent fahéj kardamom süti édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony legszebb része a készülődés, amihez nemcsak az ajándékok beszerzése, hanem a közös sütés-főzés is hozzátartozik. A karácsonyi ételek, italok jellegzetes fűszeres illata elengedhetetlen a meghitt ünnepi pillanatokhoz.

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 7 dkg darált mandula, negyed kávéskanál őrölt gyömbér és kardamom, fél kávéskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 15 dkg margarin, 2 db tojássárgája. A díszítéshez: 10 dkg cukor, 2 ek porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál őrölt kardamom.

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A lisztet, porcukrot, mandulát, gyömbért, kardamomot, fahéjat és citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojások sárgáját. Fóliába tekerjük és 1 órára a hűtőbe tesszük. Előmelegítjük a sütőt, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztából 0,5-1 cm vastag hengereket nyújtunk, és kb. 9 cm-es darabokra vágjuk. Gyűrűket formálunk belőle, és a tepsire tesszük. 15 percig sütjük. Még forrón beleforgatjuk a cukor-porcukor-fahéj-kardamom keverékbe.

Elkészítés nehézsége: könnyű

Elkészítési idő: 30 perc

Roberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoRoberto konyhája: Körtés Charlotte-tortahttp://www.life.hu/csalad/20151116-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kortes-charlotte-tortat-keszit.htmlAmint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg és vanília kivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam! Család--Isten halott? Vagy csak haldoklik? Szüksége van-e vallásra az Y-generációnak?http://www.life.hu/csalad/20151104-vallas-a-21-szazadban-az-y-generacio-es-a-vallas.html"Isten halott. És mi öltük meg" - hangzik Nietzsche gyakran idézett kijelentése. A 19. századi német filozófus ezen állítását sokan egy ateista kiáltvány felütésének gondolják, mások úgy értelmezik, hogy Nietzsche ezzel a mondattal hirdette a modern ember talajvesztését, azt, hogy a nyugati ember eljelentéktelenítette, majd megölte az értékek valódiságát garantáló Istent. Nietzsche vitatott kinyilatkoztatása óta több mint 130 év telt el. Beigazolódott vajon a jóslata? Család--Csobot Adél után szabadon -Tinimamik a sztárvilágban http://www.life.hu/csalad/20151102-sztarok-akik-fiatalon-szultek-tinimamik.htmlMúlt héten bombaként robbant a hír, hogy a 21 éves énekesnő, Csobot Adél, a Life.hu sztárszerzője és párja, Istenes Bence gyermeket várnak. A hír hallatán sokan meglepődtek, sőt rosszallásukat is kifejezték, azzal az indokkal, miszerint Adél és Bence túl fiatalon vágott bele a babaprojektbe. De valóban túl fiatalok? Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik Adélhoz hasonlóan húszas éveik elején, vagy akár még korábban estek teherbe. Család--Gyermektelenül, boldogan - Hírességek, akik lemondtak az anyaságrólhttp://www.life.hu/csalad/20151111-sztarok-akik-gyerek-nelkul-is-boldog-eletet-elnek.htmlBármennyire nehéz is ezt ma még a legtöbb embernek elfogadni, vannak nők, akik nem akarnak gyereket. Soha, semmilyen körülmények között. Ezen nők döntése mögött megannyi ok és érv húzódhat - amelyeket egyébként az elképedt, kérdezősködő ismerősöknek újra meg újra el kell magyarázni -, a választás azonban minden esetben a nők magánügye. CsaládAFPRoberto konyhája: Sütőtökös-tejszínes spagettihttp://www.life.hu/csalad/20151030-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-sutotokos-tejszines-spagettit-keszit.htmlSokat szoktál gondolkodni azon, hogy vajon milyen gyors vacsora fér bele 30 percbe, ami minden szempontnak megfelel, és a család szeretni fogja? A lényeg, hogy legyen valami új! Ez a tészta elvarázsol majd mindenkit, nem lesz panasz, csak jóleső elismerés. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.