Isteni kakaós kuglóf adventre

Forrás: Thinkstock -
karácsony sütemény recept advent kakaó desszert sütemény édesség kuglóf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kuglófokról a habos kakaó és a hófehér téli táj jut az ember eszébe, visszaidézi a letűnt korokat. A kuglófokat speciális sütőformában sütjük, ez adja meg ennek az édességnek az ünnepies, hullámos formáját.

Hozzávalók: 6 tojás, 37 dkg cukor, 32 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1,5 dl forró víz, 1,5 dl étolaj, mazsola, kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint fahéj. A tetejére: csokimáz vagy tortabevonó

Forrás: Thinkstock

Elkészítés: A 6 tojásfehérjét a cukor felével habosra keverjük. A 6 sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd apránként, felváltva hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporral összekevert lisztet, forró vizet, étolajat és a felvert tojásfehérjét. A tészta nagyobbik részét beleöntjük a kikent, kilisztezett formába, beleöntünk annyi mazsolát, amennyit szeretnénk. A maradék tésztához hozzákeverünk kakaóport, beleöntjük a formába. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük. Olvasztott tortabevonóval leöntjük a kész kuglófot. Az ünnepies hangulatot kedvelők megszórhatják a tetejét porcukorral.

Elkészítés nehézsége: könnyű

Elkészítési idő: kb. 75 perc

"A kórház folyosóján, a 26. héten egyszer csak elfolyt a magzatvizem" - egy koraszülött baba történetehttp://www.life.hu/csalad/20151116-koraszulottek-vilagnapja-november-17-brigitta-tortenete.htmlTíz csecsemőből egy koraszülött Magyarországon. Ez a szám olyan magas, hogy nemcsak az európai átlagot haladja meg, de a hazai szakemberek is már népbetegségként emlegetik. A koraszülöttek világnapja alkalmából Bihari Brigittával, egy tündéri korafiúcska édesanyjával beszélgettünk. CsaládRoberto konyhája - Isteni joghurtos pohárkrém, pillanatok alatthttp://www.life.hu/csalad/20151113-rostas-robert-a-life-hu-sefje-joghurtos-poharkremet-keszit.htmlKönnyed, egészséges, és persze istenien finom - Roberto ezúttal egy rendkívül egyszerű johurtospohárkrém-recepttel borzolja a kedélyeket. Nézd meg a videót, és irány a konyha! CsaládOrigoRoberto konyhája: Körtés Charlotte-tortahttp://www.life.hu/csalad/20151116-rostas-robert-a-life-hu-sefje-kortes-charlotte-tortat-keszit.htmlAmint megláttam ezt a receptet. azonnal ihletet kaptam. Hogyan is lehet sajátom ez a recept? Baracklekvárral bolondítottam meg és vanília kivonattal ízesítettem, szeretgettem, majd dédelgettem, megsütöttem és a végén jól megettem. Almával is elkészítheted, én már azzal is próbáltam! Család--Négy éve, hogy kibővült Majkáék családja - Boldog szülinapot, Marián!http://www.life.hu/csalad/20151109-majka-es-dundika-kisfia-majoros-marian-4-eves-lett.html"Sziasztok, én Majoros Marián vagyok, és jelentem, megérkeztem" – írta Majoros Péter, alias Majka 2011.11.11-én a Facebook-oldalán. A kisfiú nem mindennapi születési dátumát csak hangsúlyozta, hogy délelőtt 11 órakor látta meg a napvilágot. CsaládOrigoÁtok vagy áldás? Így szabadultak meg nem várt gyermekeiktől a hírességekhttp://www.life.hu/csalad/20151109-sztarok-akik-orokbe-adtak-gyermekuket.htmlVannak, akik nagyon szeretnének babát, de nem sikerül, és vannak olyanok is, akiknek egy óvatlan pillanatban becsusszan egy nem tervezett gyermek – ez az utóbbi még az ünnepelt világsztárokkal vagy nagyra becsült tudósokkal is megeshet. Egy ilyen helyzetben az egyik leghumánusabb megoldás lehet, ha a szülők örökbe adják gyermeküket, remélve, hogy a kisbabára egy szerető, gondos és náluk jobban felkészült családban boldog élet vár majd. CsaládOrigoCsobot Adél után szabadon -Tinimamik a sztárvilágban http://www.life.hu/csalad/20151102-sztarok-akik-fiatalon-szultek-tinimamik.htmlMúlt héten bombaként robbant a hír, hogy a 21 éves énekesnő, Csobot Adél, a Life.hu sztárszerzője és párja, Istenes Bence gyermeket várnak. A hír hallatán sokan meglepődtek, sőt rosszallásukat is kifejezték, azzal az indokkal, miszerint Adél és Bence túl fiatalon vágott bele a babaprojektbe. De valóban túl fiatalok? Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik Adélhoz hasonlóan húszas éveik elején, vagy akár még korábban estek teherbe. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.