Marcipán-műremek házilag

Forrás: Thinkstock -
sütés karácsony advent marcipán díszítés figura dekoráció gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár önálló édességként, akár sütemények díszítéseként használod, a marcipán mindenképpen ötletes, finom és egyedi finomság, főleg akkor, ha te magad készíted el a figurákat a családdal.

Magát a marcipán masszát nem is olyan nehéz házilag elkészíteni: csupán 25 dkg hántolt mandulára, vagy mandulalisztre, ugyanennyi porcukorra lesz szükség, no meg fél dl vízre. Ha nem sikerült mandulalisztet szerezned, daráld le a mandulát, majd add hozzá a cukor felét. A maradék cukorból a víz segítségével főzz szirupot, amit fokozatosan adagolj a száraz összetevőkhöz - a jellegzetes íz eléréshez pár csepp keserűmandula aroma is mehet bele. A massza gyurmázásában a gyerekek is lelkesen segíthetnek, s már ki is találhatjátok közben, milyen karácsonyi témájú figurákat szeretnétek készíteni.

Forrás: Thinkstock

A színezéshez ételfestéket gyúrj a több adagra osztott masszához, és máris készíthetitek a karácsonyfát, angyalkát, hóembert, magyallevelet, vagy a gyerekek kedvenc állatkáit. Az elkészült figurákkal díszítheted a karácsonyi tortát, a desszertes tányérokat, de asztaldísznek sem utolsók. A megmaradt marcipánmasszát sütik töltelékeként vagy bevonataként használhatod fel, de zacskóba rakva a hűtőben még sokáig eláll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.