Mit gondolnak a gyerekek a karácsonyról?

Forrás: Thinkstock -
karácsony tükör gyerekszáj gyerekek ünnep szeretet odafigyelés türelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szeretet ünnepéről mindenkinek megvan a maga véleménye, de a gyerekek a maguk őszinteségével, derűjével és bájával az igazi szupersztárok: kevés olyan ember akad, akit nem fakasztanak nevetésre. Pedig nemcsak mosolyogni-, de tanulnivaló is akad szavaikban: észrevétlen megfigyeléseik során sokszor pontosan leszűrik a lényeget, és tükröt tartanak a szülők elé.

Zsolti, 4 éves:
"A szeretet az, amikor ha kiesik a matchboxom kereke, az apukám nem kiabál velem, hanem visszaszereli."

Antal, 6 éves:
"Szerintem az a szeretet, hogy ha a felnőttek megígérnek valamit, akkor azt betartják. Még akkor is, ha csúszik az út."

Verus, 6 éves:
"Ma az anya nagyon megijedt, mert magas volt a nagypapa vérnyomása. Felszökött az égig a vére, azt mondták... szerintem az ijedés a szeretet."

Forrás: Thinkstock

Réka, 5 éves:
"A múltkor beleestem a medencébe. Rúgkapáltam, mert nem tudok még jól úszni. A tesóm is utánam esett, direkt, hogy segítsen. A papa halászott ki mindkettőnket. És aztán csak ölelt minket és úgy dörömbölt a szíve, majdnem kiugrott a vizes öltönyéből."

Rozi, 5 éves:
"Az anyukám minden vasárnap süt piskótát. Néha epreset, és én segíthetek tejszínhabozni. Szeretetből."

A szeretet után a másik legfontosabb dolog a karácsonyt övező csodavilág, melyben még iskoláskorban is jó elmerülni. Nem is csoda, hogy erről is sokat gondolkodnak a csemeték:

Miért nevezik a karácsonyt a szeretet ünnepének?

Zoli, 7 éves:
"Amikor közeleg a szent karácsony, jobb szívünk lesz, és segítenünk kell azokat, akik nálunk rosszabbul állnak: az öregeket, a szegény gyerekeket és azokat a szerencsétleneket, akik a kukában laknak."

Bori, 7 éves:
"Nekem a karácsony az apró kis elkészült ajándékokat jelenti, amiket már hetekkel azelőtt kitalálok, tervezgetek, és amíg elkészülnek, sok-sok odafigyelés és szeretet szorul beléjük."

Forrás: Thinkstock

Szerinted hogyan készülnek mások a karácsonyra?

Lili, 8 éves:
"Mikor jön a karácsony, ahelyett, hogy Jézus születésnapjára gondolnának, a világon mindenki más azzal van elfoglalva, hogy mit egyen, mit igyon, és mivel durrogasson."

Csilla, 6 éves:
"A karácsonyban szerintem az a legtisztességesebb, hogy nincs iskola."

Panni, 5 éves:
"Karácsony estéjén minálunk több minden volt az asztalon, mint egy étteremben! Minálunk karácsonykor egy étteremnél is többet eszünk!"

Végezetül: miért is tartunk karácsonyi ünnepeket?

Csabi, 5 éves:
"Hogy sok ajándékot kapjak."

Ellie, 9 éves:
"Nem vagyok igazán keresztény, de hiszek az egyszarvúakban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.