Apa és a Csikipók - Gyerekek mondták a szeretetről

Forrás: Thinkstock -
karácsony beszéd szeretet gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony a szeretet ünnepe, de tudják ezt a gyerekek is? És ha igen, számukra mit jelent, ők mit gondolnak a szeretetről?

Bálint, 5 éves:
"A szeretet olyan, mint a piros alma, egyik fele a Sárié, a másik az enyém."

Forrás: Thinkstock

Zsolt, 4 éves:
"A szeretet az, amikor ha kiesik a matchboxom kereke, az apukám nem kiabál velem, hanem visszaszereli."

Rozi, 5 éves:
"Az anyukám minden vasárnap süt piskótát. Néha epreset, és én segíthetek tejszínhabozni. Szeretetből."

Viola, 7 éves:
"Ma csillagszóróztunk az apukámmal. Pedig úgy tudom, már nem is lesz ő az apukám. Van neki új családja. De velem csillagszórózott, mert azt mondta, szeret."

Antal, 6 éves:
"Szerintem az a szeretet, hogyha a felnőttek megígérnek valamit, akkor azt betartják. Még akkor is, ha csúszik az út."

Verus, 6 éves:
"Ma az anya nagyon megijedt, mert magas volt a nagypapa vérnyomása. Felszökött az égig a vére, azt mondták... szerintem az ijedés a szeretet."

Réka, 5 éves:
"A múltkor beleestem a medencébe. Rúgkapáltam, mert nem tudok még jól úszni. A tesóm is utánam esett, direkt, hogy segítsen. A papa halászott ki mindkettőnket. És aztán csak ölelt minket és úgy dörömbölt a szíve, majdnem kiugrott a vizes öltönyéből."

Robi, 6 éves:
"Szerintem az a szeretet, ha senki nem lövi szíven a Télapót."

Forrás: Thinkstock

Zoli, 6 éves:
"Apunak néha beleizzad a lába a bakancsba és a mama kiabál vele, hogy már megint milyen szag van a lakásban. Aztán este megmasszírozza az apa lábát."

Emese, 5 éves:
"Ma belecsempésztem egy szívet az anya tenyerébe. Olyan kicsit, hogy azt hittem, nem fogja tudni, mit is adtam neki. De ő csak ránézett a tenyerére és azt mondta: Nézzék csak, a Mesike szíve."

Ildikó, 8 éves:
"Az apukám állandóan csiklandoz minket a tesómmal. Néha az anyu is beszáll, és akkor sikítozik az egész család. Közösen le tudjuk győzni az apát a Csikipókkal. Olyankor érzem, hogy a szeretet is csiklandós."

Saci, 6 éves:
"A múlt évben ellopták az autónkat, de a Hugi hátizsákját a Virág babával és a pótcumival otthagyták a járdán. Apa azt mondta, biztos szeretetből."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.