Hóemberek és mikulások: egyszerű alapanyagokból

karácsony advent hóember mikulás dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
December eleje a boldog várakozás és lakásdíszítés ideje: ha gyerekek is vannak a családban, másképp ki sem lehet bírni ezt az időszakot, mint apró mikulásokat és hóembereket gyártva.

Kartonból, gyöngyből, pamutból

A gyerekek életkorának és kézügyességének megfelelően minden évben más és más kollekciót rakhattok össze. A legegyszerűbb fehér kartonpapírból kivágni néhány hóembert, aminek szemet, orrot, gombokat rajzoltok, nagyobbak már hópelyhekkel is kísérletezhetnek. Néhány dió vagy mogyoró segítségével papírmikulásokat is egyszerűen készíthettek, ahol a télapó palástját félkörívben vágott kartonból ragaszthatjátok össze. A kész művekre célszerű akasztókat rögzíteni, így bárhová fellógathatjátok.

Forrás: Thinkstock

Ha már nagyobbak a gyerekek, akkor gyöngyből is csodaszép alkotásokat készíthettek, legyen szó a hagyományos fűzésről, vagy az egyszerűbb vasalós megoldásról. Ha van otthon vatta vagy filc, akkor kis pamuthóemberek és mikulások is díszíthetik a lakást, ehhez csupán egy henger alakú zsákot kell kitömnötök, és a megfelelő pontokon cérnával, elszorítanotok – a díszítés készülhet filccel, gyöngyökkel, gombokkal, vagy szintén pamutból, melyet később varrtok a kész művekre.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.